2009. december 8., kedd

Hát mégis megnyitottad. Bármelyik linket megnézhetted volna szabadon, de neked a tiltott gyümölcs kellett. Tehát, ha őseink (Ádám és Éva) helyében lettél volna, te is megszegted volna Isten parancsát és vettél volna arról a fáról, amiről Isten azt mondta, hogy ne vegyél.

Nagyon fontos tudni, hogy Ádám és Éva nem azért ettek a fáról, mert éhesek voltak, hanem mert elhittek egy hazugságot Istenről. Isten nem akar tőled semmi jót megvonni, hanem jó Apához méltóan, parancsaival igyekszik megvédeni téged attól, hogy megsérülj.
Ne higgy el hazugságokat Istenről, ne hagyd magad becsapni, kérdezd meg Őt, hogy mi a jó és mi a rossz! Olvasd az Ő emberekhez írott levelét: a Bibliát!


Örömhír

Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az Írások szerint, eltemették és harmadnap feltámadt, az Írások szerint. ( I Kor. 15/3-4)

Isten szeret téged

-Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Ján 3,16)
-Isten pedig irántunk való szeretetét abban mutatta meg, hogy Krisztus meghalt érettünk, amikor még bűnösök voltunk.
(Róm 5,8)

Mindenki bűnös

Mindnyájan vétkeztek és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül, (Róm 3,23)
amint meg van írva: Nincs igaz egyetlenegy sem.
(Róm 3,10)

Isten megoldása a bűnre

A bűn zsoldot fizet és zsoldja a halál; Isten ajándékot ad, s kegyelmi ajándéka az örök élet, Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 6,23)
De mindazoknak, akik befogadták és hisznek őbenne, megadta azt, hogy Isten gyermekeivé legyenek;
(Jn 1,12)

Hogyan kaphatok bűnbocsánatot és örök életet?

-Nézd, az ajtó előtt állok és zörgetek, ha valaki meghallja az én szómat, és megnyitja az ajtót, bemegyek hozzá, és vele vacsorálok, és ő énvelem. (Jel 3,20)
-Higgy az Úr Jézusban és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe; (ApCsel 16,31)
-Mindenki, aki segítségül hívja az Őr nevét, üdvözül.
(Róm 10,13)
-A próféták is mind bizonyságot tesznek, hogy bűnei bocsánatát veszi az ő neve által mindenki, aki hisz őbenne.
(ApCsel 10,43)
-Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúban, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta.
(Jn 3,36)

Krisztust már most elfogadhatod, hittel imádkozva

Az imádság Istennel való beszélgetés. Isten ismer téged és nem a szavakat, hanem a szívedben levő szándékot értékeli. Az ima például ilyen is lehet:

„Úr Jézus, szükségem van Rád. Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Hiszek benned, megnyitom a szívemet és elfogadlak, mint Megváltómat és Uramat. Köszönöm, hogy megbocsátottad a bűneimet és örök életet adtál nekem. Foglald el az életem trónját és formálj olyanná, amilyen akarod, hogy legyek.”

Kifejezi ez az imádság azt, amit szeretnél?

Ha igen, mond el most és Krisztus be fog jönni az életedbe, ahogy megígérte.

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók